NIEUWE ROUTES VOOR

ZWERFAFVAL

SAMENWERKING ZORGT VOOR SCHONE WEGEN ROND HOOGEVEEN

DE SCHONE WEGEN AANPAK

Rondom snelwegen ligt relatief veel zwerfafval en het voorkomen en bestrijden vergt een speciale aanpak. In en om Hoogeveen wordt geëxperimenteerd met de ‘Schone wegen aanpak.’ De pilot heeft het doel de schoonbeleving van het verkeersgebied te verbeteren en voor een schone, veilige en prettige reiservaring te zorgen. In de video hiernaast kunt u zien hoe alle partijen langs de route samenwerken voor schone wegen.

DE AANPAK IN PUNTEN:

  • Nul- en effectmeting
  • Reis automobilist centraal gesteld
  • Samenwerking met gedragsdeskundigen op interventies
  • (Weg)beheerders betrekken
  • Samenwerking met tankstations & drive-in fastfood restaurants
  • Heldere, herkenbare, herhaalde schoonboodschap op reislocaties

MAATREGELEN LANGS DE WEG

In en om Hoogeveen zijn opvallende afvalvoorzieningen geplaatst, zoals posters en borden schooncommunicatie. En er zijn extra peukenzuilen neergezet. Langs de weg lees je nu op veel plaatsen ‘Schone weg Veilige weg’ en waar veel internationale vrachtwagenchauffeurs komen staat: ‘Let’s keep it clean together’. Ook zijn er inrichtingsinterventies gedaan zoals looproutes met voetstappen die leiden langs afvalbakken.

‘Voorheen was de focus in een aanpak locatie specifiek, zoals de inrichting van een verzorgingsplaats. De samenwerking met plaatselijke pomphouders, Mc Donald’s, Rijkswaterstaat en NederlandSchoon maken het mogelijk dat nu alle locaties zijn meegenomen, die een rol spelen bij de reis van een automobilist.’

Jan van Steenbergen | wethouder in Hoogeveen

DEEL DEZE PAGINA OP SOCIAL MEDIA

DEEL DIT ARTIKEL

Video
Delen

Uw naam

E-mail

Naam ontvanger

E-mail adres ontvanger

Uw bericht

Verstuur

Share

E-mail

Facebook

Twitter

LinkedIn

Contact

Verstuur

Aanmelden